Author Archives: ihmuseo

Arkeologin arvoitus! To 6.8. klo 17

Oletko koskaan haaveillut, että voisit lähteä aikamatkalle menneisyyteen? Arkeologin arvoitus! on koko perheelle suunnattu pelillinen seikkailu esihistoriassa. Tuhansien vuosien takainen Suomi avautuu katsojille teatterin, nukketeatterin ja musiikin keinoin. Arkeologin arvoitus! näyttää väläyksiä Suomen jännittävästä esihistoriasta perustuen arkeologiseen tutkimustietoon. Esitys pohjautuu arkeologi Ilari Aallon ja kuvataiteilija Elina Helkalan tietokirjoihin Jatulintarhoja ja hiidenkiukaita – nuoren arkeologin käsikirja ja Matka muinaiseen Suomeen.

Aika: torstaina 6.8.2020 klo 17

Itä-Hämeen Museon pihapiirissä (Koskipääntie 4)
Huonolla säällä KunkkuAreenalla (Kuninkaantie 14)

Ikäsuositus 5 +.

Esityksen kesto noin 40 min.

Esityksen jälkeen on mahdollisuus kysyä esihistoriasta, arkeologiasta ja tutustua nukkeihin.

VAPAA PÄÄSY

Hartolan kulttuuripalvelut            
Itä-Hämeen Museo

Itä-Hämeen museolla glögitarjoilu loppiaisviikonloppuna

Suomen museot tarjoavat itsenäisyyden juhlavuoden maistiaisia loppiaisviikonloppuna 6.–8.1.2017. Itä-Hämeen museo Hartolan Koskipäässä on mukana loppiaisen vietossa ja tarjoaa glögiä perjantaista sunnuntaihin.

Suomen itsenäistymisestä tulee vuonna 2017 kuluneeksi 100 vuotta. Juhlavuoden teema on Yhdessä. Museot ovat mukana juhlavuoden ohjelmassa omalla Yhteinen perintö -hankekokonaisuudellaan

Yli 140 museota ympäri Suomen pitää ovensa avoinna Museoiden loppiaisviikonloppuna 6.–8.1.2017. Valtakunnallinen loppiaistapahtuma on museoiden lähtölaukaus juhlavuoteen ja sen tapahtumia koordinoi Suomen museoliiton Yhteinen perintö -hanke. Hankkeen tavoitteena on yhdessä museoiden kanssa aktivoida yleisöjä juhlavuoden viettoon eri tavoin ja tuottaa kävijöille uusia yhteisiä kokemuksia.

Teemana päivien ajan Itä-Hämeen museo esittelee erityisesti Maila Talvion, Mika Waltarin, Uuno Kailaan, Arvi Kivimaan ja Arvi Järventauksen tuotantoa, mitkä liittyvät Suomen itsenäistymiseen ja suomalaisuuteen. Samoin esittelemme tulevan teemanäyttelyn sisällön, joka avautuu toukokuussa 2017.